kevin_trappeniers_selfed.jpg

selfed

Selfed onderzoekt methoden om het lichaam aan te passen aan mentale en psychische barrières en hoe deze obstakels te bedwingen. De voorstelling incorporeert zowel de filosofie als de technieken van Parkour in theater en hedendaagse dans.

Spel en dans ontrafelen de notie van de energie van het eigen ik en van zelfopoffering. Het ‘zelf’ als hulpmiddel en werktuig voor introspectie en reflectie, voor vernieling en opbouw van het lichaam en van de geest. Parallel daaraan reflecteert de voorstelling over de positionering van de mens tegenover individuele en sociale machtsstructuren.

CREDITS

concept, regie, choreografie, scenografie: Kevin Trappeniers
dans & spel: Dagmar Dachauer
muziek & geluidsontwerp: Kreng
lichtontwerp: Laurence Halloy
in samenwerking met: Luka Avguštin, Enej Progar, Jan Ulčar, Sebastjan Zupanc (SloMotion, Slovenian Parkour Family), Muzej in Galerije Mesta Ljubljane (MGML)
dramaturgie & mentor: Andreja Kopac
coaching en spreidingsadvies: Vincent Company
producent: Ziva Brecelj
productie: Plesni Teater Ljubljana (SI)
coproductie: TAKT Dommelhof
met dank aan: Vincent Van den Bossche, Blaze Urban Academy, Solski Center Ljubljana (SI)

PERS

“De solo SELFED (...) schitterde als een lang verwachte parel van dit seizoen. (...) SELFED overstijgt de persoonlijke dissectie van de eigen keuzemogelijkheden en het onmogelijke, zoals aangereikt in de gangbare parkourfilosofie. (...) Prachtig afgetekend volgen momenten mekaar op waarbij de danser stopt, uitgelicht en verankerd in het centrum van het lichtontwerp, ingekaderd door ruimtelijke duisternis. Je kan SELFED lezen zoals je een kunsttentoonstelling ondergaat, met foto's in zwart-wit. Maar je ervaart SELFED vooral als een persoonlijk uitbarsten, een uitstrekken van de hand naar nieuwe denkbeelden, voorbij elke zichtbare fysieke dimensie." (Parada Plesa)

photo: Miha Sagadin / Plesni Teater Ljubljana