Ellipsis (Kevin Trappeniers) (foto Kurt van der Elst)

ELLIPSIS

In Ellipsis van Kevin Trappeniers duik je in de snelle, onzichtbare wereld van overvloedige signalen rond ons heen en gaat op zoek naar de wereld in rust. Ellipsis laat ons stilstaan bij de rol van onze menselijke aanwezigheid in een door technologie gedomineerde wereld. 

Trappeniers maakt van immateriële golven en straling zichtbare performers. Woordeloos en beeldend zoomt hij traag in en uit op onze dubbelzinnige houding tegenover technologie. Technologie als tussenpersoon tussen mensen, als algoritme dat onze communicatie vormt en vervormt. 

Op welke manier blijft de mens aanwezig en verantwoordelijk in een digitaal landschap? Vertrouwen we teveel of niet voldoende op elektronische informatiestromen? Horen we elkaar nog? Komt uit de digitale schoot een nieuwe beschaving en manier van met elkaar omgaan voort?

Trappeniers werkt voor deze voorstelling samen met de Sloveense muzikant/componist Gasper Piano, die focust op frequenties, feedback en elektronica.

 Kevin Trappeniers toont met
AntennA en Ellipsis een complementaire diptiek bestaande uit een installatie in de publieke ruimte en een theatervoorstelling in de black box. Beide beschrijven ze de verhouding tussen mens-zijn en technologie, en de onderlinge (mis)communicatie die eruit voortvloeit, al leggen ze een andere klemtoon. Hoe beïnvloeden technologische mogelijkheden de communicatie tussen mensen? En hoe gaan we als mens om met de razendsnelle technologische evoluties?  


 

CREDITS

concept & regie: Kevin Trappeniers
geluidsontwerp & muziek: Gasper Piano
muzikanten: SPECTRA (Bram Bossier: altviool, Ben Faes, contrabas, Hanna Kölbel: cello)
lichtontwerp: Laurence Halloy
technisch ontwerp: Gertjan Biasino, Jeroen Vandesande
video & animatronics: Gertjan Biasino
dramaturgie: Elisa Demarré    
productieleiding: Hanne Ghekiere
techniek: Gaspar Schelck
spreiding: Vincent Company
productie: Stray Light vzw
coproductie: C-TAKT, Vooruit & LOD muziektheater
in samenwerking met: Kunstenwerkplaats Pianofabriek
met dank aan: Charlotte Bouckaert, Stijn Demeulenaere, Lodewijk Heylen, Karl Van Welden, KAAP, WorkSpace Brussels, Bijloke Summer Academy – Music Theatre (SPECTRA, LOD muziektheater, KASK & Conservatorium Gent, Muziekcentrum De Bijloke & International Opera Academy)
met de steun van: Vlaamse Overheid, Vlaamse Gemeenschapscommisie (VGC)