Asymptote1.jpg

asymptote

In duisternis en ontdaan van tijd en ruimte ontvouwt zich een landschap waarin kwetsbare lichamen tijd, elkaar en hun omgeving langzaam manipuleren.

Asymptote onderzoekt de onderlinge invloed tussen een landschap en zijn bewoners, en de virtuele en reële identiteit die voortkomt uit bezette ruimte. Groei, bloei en verval vervagen op menselijke schaal in elkaar.

Hoe manipuleert de mens de tijd? Hoe manipuleren mensen elkaar? Wat is essentieel aan de mens ten opzichte van zichzelf, anderen, zijn omgeving en de dynamische objecten die hij creëert of ontdekt? Wat is de limiet van onze menselijke relaties?

Een asymptoot verwijst in de wiskunde naar een lijn tot waartoe een kromme steeds dichter nadert, zonder die ooit te raken. De paradox van het oneindige net-niet-samenvallen, en de poëzie die de vertraging kan opleveren, staan centraal in Asymptote. In een maatschappij die steeds sneller voortraast, ontstaan twee menselijke figuren die zich in clair-obscur een landschap toe-eigenen en thuiskomen. Of net niet.


CREDITS

concept, regie: Kevin Trappeniers
performers: Manon Avermaete, Kevin Trappeniers
muziek & sound design: Kreng
lichtontwerp: Laurence Halloy, Kevin Trappeniers
artistieke ondersteuning: L’L
technische coördinatie: Jo Leys
coaching & spreiding: Vincent Company
productie: Stray Light vzw
coproductie: TAKT Dommelhof
in samenwerking met: L'L, Kunstencentrum BUDA, Kunstencentrum Campo, Kunstencentrum De Werf, fABULEUS, Théâtre de Bouxwiller (FR)
met steun van: Vlaamse Overheid

special thanks for collaborating on the research
performers: Charlotte Goesaert, Laurens Mariën, Olga Esteban, Ines Lopez Carrasco, Stefaan Claeys, Jo Decoster I music: Pieter Dedoncker, Elien De Schryver, Bram Ollieuz, Merijn De Schryver I mentoring: Abke Haring I coaching: Vincent Van den Bossche I techniek: Miloud Mons

PRESS

“De eigen vorm staat er, onmiskenbaar. Kevin Trappeniers heeft een fenomenale controle over zijn medium en weet met weinig middelen een unieke atmosfeer te scheppen. Daarin toont hij zich een uitzonderlijk stilist.” (Cutting Edge)
TOUR DATES

DATE

16/09/2015

23/09/2015

24/09/2015

25/09/2015

30/10/2015

13/11/2015

14/11/2015

20/11/2015

12/10/2016

VENUE

Dommelhof, Neerpelt

L’L, Brussels

L’L, Brussels

L’L, Brussels

Schouwburg Kortrijk

Monty, Antwerp

Monty, Antwerp

CC Hasselt

KAAP, Bruges

PROGRAM

TAKT Festival

Brussels Dance! Festival

Brussels Dance! Festival

Brussels Dance! Festival

double bill with Amen Ra

Fricties Festival

X-Tract Resident Festival