AntennA

AntennA is een verstilde, minimale installatie rond mis- en verloren communicatie waarin Kevin Trappeniers ons laat stilstaan bij de elektronische signalen om ons heen. Rondom een metalen zendmast kunnen toeschouwers en mogelijke gesprekspartners kijken, reflecteren en tijdelijk samen verblijven.

In onze hypergeconnecteerde maatschappij is spreken met schermen tussen ons in alomtegenwoordig. Maar met wie spreken we echt? Met de ander, met onze gsm of computer, of met onszelf? Onze ontmoetingen lopen het gevaar te worden uitgehold door technologie.

Op vele vlakken in ons leven bevinden we ons nu in een schemerzone tussen analoog en digitaal. Durven we af en toe nog stilte en leegte toe te laten? Nemen we nog tijd om in alle rust te reflecteren, te bezinnen en samen te zijn?

Kevin Trappeniers toont met AntennA en Ellipsis een complementaire diptiek bestaande uit een installatie in de publieke ruimte en een theatervoorstelling in de black box. Beide beschrijven ze de verhouding tussen mens-zijn en technologie, en de onderlinge (mis)communicatie die eruit voortvloeit, al leggen ze een andere klemtoon. Hoe beïnvloeden technologische mogelijkheden de communicatie tussen mensen? En hoe gaan we als mens om met de razendsnelle technologische evoluties?

CREDITS
concept: Kevin Trappeniers
design en uitvoering: Maarten De Vrieze, Kevin Trappeniers
technische assistentie: Aaron Victor Peeters
dramaturgie: Elisa Demarré
productieleiding: Hanne Ghekiere
spreiding: Vincent Company
productie: Stray Light vzw
coproductie: C-TAKT, Vooruit & LOD muziektheater
in samenwerking met: Kunstenwerkplaats Pianofabriek
met dank aan: KAAP, WorkSpace Brussels, Charlotte Bouckaert, Stijn Demeulenaere, Lodewijk Heylen, Karl Van Welden
met de steun van: Vlaamse Overheid, Vlaamse Gemeenschapscommisie (VGC)